Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

belgin 5

Ancak artık, y-aşamını süsleyen neon ışıklarının yerini, çöpleri aydınlatan sokak lambaları almıştı. Çöplerden topladığı káğıt ürünlerini satarak geçimini sağlıyordu.

Örümcer, geçmişin parlak günlerinden uzakta sakin ve gözlerden uzak bir yaşam sürüyor şimdi.
Tıpkı Belkıs Özener gibi, Yeşilçam’da birçok filme sesini veren ses sanatçısı Sevim Şengül, 1938’de İstanbul’da doğdu.

Özellikle 60’lı yıllarda İstanbul sahnelerinde fırtına gibi esti. Türk müziği ve fantezi türü şarkılarla çok sevildi. ‘Bar Kızı’, ‘Bana Derler Fosforlu’, ‘Veda Busesi’ gibi filmlerde Türkan Şoray’ın okuduğu şarkılara sesini verdi.
Ama yoksulluk u-çurumuna düşen ünlüler gibi, önce işini, s-onra sağlığını yitirdi. S-on günlerini hayranlarından birinin evine sığınarak geçirdi. En s-on Bursa Devlet Hastanesi m-orgunda yapayalnız kaldı. 1999’un ağustos ayında birkaç yakını tarafından toprağa verildi.
1950’lerde ve 60’ların başında Türk sinemasında fırtına gibi esen komedyen karakter oyuncusu Suphi Kaner, çeşitli s-orunlarla iç içe y-aşarken, a-şırı duyarlı kişiliği nedeniyle a-lkole b-ağımlı oldu.
A-lkol yüzünden dönemin Prodüktör Cemiyeti ortak karar alarak ona kimsenin iş vermemesini sağladı. D-üştüğü yoksulluk ve bunalım ç-ukurunda daha fazla duramadı ve 1963 Ağustos’unda in-tihar ederek h-ayata veda etti. Ö-l-düğünde cebinde 15 lirası vardı. Daktilo makinesi de 50 liraya r-ehindeydi
Onun öyküsünü bir film olsa belki de milyonlarca kişiyi salonlara çeker ve g-özyaşlarına boğardı. Küçücük y-aşında keşfedilip sinemaya adım attı, adını tarihe “efsane dansöz” olarak yazdırdı. Yaşlı kadın bir yakınının arabasında geçirdiği t-rafik k-azasında y-aşamını yitirmişti. C-enazesini buz gibi m-orga getirdiler. Kimlik tespiti için günlerce bekletildi. Ama ne arayan oldu yaşlı kadını ne s-oran… Ta ki bir genç gelip onu tanıyana kadar. İşte o zaman yaptığı “a-teş dansı” ile bir dönem sahnelerde ve Yeşilçam’da fırtına gibi esen Özcan Tekgül’ün t-rajedisi gün ışığına çıktı.
Döneminin magazin basınının p-eşinde koştuğu ünlülerden biriydi Tekgül. Güzelliğini sergileyen fotoğrafları ile erkeklerin başını döndürdü. Öyle ki ona “cihan yandı dilber” derler, saçının tek teline dokunabilmek için servetlerini ayaklarına sererlerdi. 1980 yılında Kültür Bakanlığı tarafından kendisine Onur Belgesi verilmesi,tartışmalara yol açtı. S-onra devir değişti. Tekgül yavaşça köşesine çekildi. Artık onu ne arayan vardı ne s-oran. Hiç evlenmemiş, yuva kurmamıştı. Bu yüzden babasından kalan maaş ile geçinmeye çalıştı. Hatta baba yadigarı evi satıp kıt kanaat y-aşamaya başladı.Ondan geriye Yaşlı Gözler, Garipler Adası, Basmacı Güzeli, Kadifeden Kesesi,

Hicran Y-arası, Çadır Gülü’nün de bulunduğu çok sayıda film kaldı. Bir de t-rajik bir y-aşam öyküsü.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ