Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

2650 Liralık Hastane Faturası 158 Liraya İndi.

DIŞARIDAN SATIN ALINAN TETKİKLERDE ÜCRET ALINMAZ
Diyelim ki bir özel hastaneye başvurdunuz. Bu hastanede yapılamayan bir test istendi ve bu testin dışarıda yaptırılacağı söylendi. Özel Hastane Mevzuatı’na göre, özel hastanenin hizmet satın alması durumunda; tetkik sonuçları, hizmet satın alınan kurum veya kuruluş tarafından gecikmeksizin güvenli bir şekilde gönderilir ve tetkik yapılacak kurum veya kuruluş tarafından hastadan tetkik için ayrıca bir ücret talep edilemez. Hizmetin, satın alma yoluyla gördürülmesi halinde, hizmeti alan hastane ile hizmeti veren kurum veya kuruluş, bu uygulamadan ve sonuçlarından müştereken sorumludur.

Bunun yanında özel hastanelerde kullanılan ilaç ve tıbbî malzemeler ile ayrıca verilen içecek, gazete, kitap, telefon konuşması ve benzeri ihtiyaçlar için alınacak ücret, piyasa rayiç bedellerinin üzerinde olamaz.

Özel hastaneler, hastalar tarafından istenildiğinde, kullanılıp bedeli hastadan alınan ilaç ve sarf malzemesinin tür ve miktarını gösteren listeyi; adlî vakalara ilişkin olanların asılları verilmemek kaydıyla, özel hastanede veya dışarıda yapılan ve bedeli hasta tarafından ödenen her türlü tetkik, tahlil ve görüntüleme sonuçları, dışarıdan satın alınan ilaç ve malzemenin reçeteleri, hastaların klinik ve laboratuvar bulguları, hastalığın teşhisi, seyri, yapılan incelemeler ile tedavi ve sonucuna ilişkin tedaviyi yapan tabip tarafından düzenlenecek çıkış özetini vermek zorunda.

FAKİR HASTAYA ÜCRETSİZ TEDAVİ
Durumu iyi olmayan, sosyal güvenlik hakkı olmayan kişilere özel hastanelerde en az bir yatak olmak kaydıyla, yatakların yüzde 3’ü ayırılır ve bu sayı hastane ruhsatlarında gösterilir. Ücretsiz tedavi için ayrılan bu yataklarda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Başkanlığınca öngörülen kriterlere uygun fakir ve muhtaç kişilerden, hastanenin bulunduğu yerdeki en büyük mülki amir veya müdürlük tarafından sevkedilen hastalar ile acil olarak müracaat eden ve başka bir kuruma nakli tıbben mümkün olmayan fakir ve muhtaç hastaların tedavileri ücretsiz olarak yapılır. Özel hastaneler, belirlenen gündelik yatak ücreti dışında bir ücret uygulayamazlar.

ACİLDE ÖNCE HİZMET SONRA ÜCRET OLMALI
Özel hastanelerde, acil sağlık hizmeti verilmesi ve acil vakaların hastanın sağlık güvencesi olup olmadığına veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakılmaksızın kabul edilmesi ve gerekli tıbbi müdahalenin kayıtsız-şartsız ve gecikmeksizin yapılması zorunludur. Hizmet bedelinin tahsiliyle ilgili işlemler, acil müdahale ve bakım sağlandıktan sonra yapılır. Özel hastane, acil olarak gelen hastalara yeterli personeli veya donanımı olmadığı, ilgili birimi veya boş yatağı bulunmadığı, hastanın sağlık güvencesi olmadığı ve benzeri sebepler ile gerekli acil tıbbi müdahaleyi yapmaktan kaçınamaz.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TEDAVİ FİYAT LİSTESİNDEN BAZI ÖRNEKLER
Diş hekimi muayenesi: 27 lira
Diş çekimi: 47 lira
Mide yıkama: 27 lira
Yara pansumanı: 6 lira
24 saat EKG: 90 lira
Kapsül endoskopi: 900 lira
Balonlu endoskopi: 756 lira
Total kolonoskopi: 178 lira
Rutin EEG (Çocuk-büyük): 44 lira
Ultrasonlu göz muayenesi: 44 lira
Kan grubu testi: 14 lira
Mamografi: 26 lira
Akciğer grafisi: 20 lira
Kafa grafisi- dört yön: 24 lira
Genel ultrason: 13 lira
Bilgisayarlı tomografi (beyin): 83 lira
Çoğu MR işlemi: 98 lira
Kanda ferritin: 8 lira
Gebelik testi: 5 lira
Tam kan tahlili: 5 lira
Boğaz kültürü: 2 lira

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ