Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

Tüm Kaynanalar, Kaynana Adayları Okusun

Tüm Kaynanalar, Kaynana Adayları Okusun

1-Gelininizi “el kızı” değil, artık öz evladınız olarak görmeye çalışın… 2-Gelininizi sevdiğinizi belirtmekten,iyi söz söylemekten korkmayın,şımarmazlar.sevinecekler ve sizi de seveceklerdir.

3-Onları eltileri, kızlarınız ve başka gelinlerle kıyaslamayınız…4- Yersiz “kıskançlık” duygularını uyandırmamak için, gelininizin yanında oğlunuza özel ilgi gösterip gizlice konuşmayınız.

5- Tahammül edebildiğiniz hataları görmezden gelip, affediniz. ALLAH da sever.

6-Onun da bir kişiliği ve şahsiyeti olduğunu unutmayın. Onun da bağımsız bir varlık olduğunu kabul edin ve olur olmaz işlere karışmayın.

7- Bir hata yaptığınızda özür dilemekten çekinmeyin. Özür dilemekle küçülmez, aksine büyür, güven kazanırsınız.

8- Gelininizi olması gerektiği, hayalinizdeki şekli ile değil olduğu gibi kabul edin. Kendi kızınızın kusurlarını örter gibi onun kusurlarını da örtün ki mahşer günü de sizin kusurlarınız örtülsün.

9- Gelininizin sahip olmadığı özelliklere üzülmek yerine “sahip olduklarını” düşünerek sevinip, hamd edin. Hoşlanmadığınız gelinden ALLAH kim bilir ne hayırlar murad etmiştir.

10- Mümkünse ayrı evde oturun. Habersiz ziyaretine gitmeyin.

11-Oğlunuzun ve gelininizin yaşadığı evin sizin eviniz olmadığını unutmayın. Gelenine, gidenine ve düzenine müdahale etmeyin.

12- Torunlarınıza arka çıkarak anne ve babasının vereceği eğitimi bozmayın.Tecrübelerinizi daha uygun bir zamanda ayrıca iletin.

13- Bütün gayretlerinize rağmen iletişim bozuk gidiyorsa onların gıyabında hayır dua edin. Hak, şerleri hayra çevirmeye muktedirdir. Belki de sabrınızı deniyor, geçmiş günahlarınızı affediyor ve belki de ALLAH indinde dereceler kazanıyor olabilirsiniz…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ