Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

Temizlik Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları

Temizlik Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Püf Noktaları

Ev temizliği yaparken bayanların işlerini kolaylaştıracak bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktaları hem temizliğin daha kısa sürede bitmesini, hem de daha etkili olmasını sağlıyor. Sizleri daha fazla merakta bırakmadan temizlikte işinizi kolaylaştıracak püf noktalarını aktarmak istiyoruz.

Şampuanı su dolu bir kovaya döküp camlarınızı bu şekilde silebilirsiniz. Ayrıca yine şampuanı sprey şişesine koyup toz almak için de kullanabilirsiniz. Hem güzel koku bırakıp hem de uzun süreli temizlik sağlayacaktır. Halı silmek için 5 bardak sıcak su, bir adet bulaşık makinesi tableti ve biraz parlatıcıyı karıştırın.

Yağlı mutfak dolapları, koltuk ve halıları bu karışım ile silebilirsiniz. Beyaz kalıbı temiz bir rende ile rendeleyip sıcak su içinde eritin. Hazırladığınız bu karışımı 5 litrelik bidon içine koyun. Gerektiğinde mutfak dolabı, halı, koltuk ve fırını bu karışım ile silebilirsiniz. Halıya çay döküldüğünde üzerine parlatıcı döküp silin. Lekeden eser kalmayacaktır. Duşakabin camlarını parlatıcı ile silerek daha parlak ve temiz görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Bakır ve küflenmiş metalleri ketçap ile ovalarak eskisi gibi parlak olmalarını sağlayabilirsiniz. Pimapenleri temizlemek için bir poşet ve cif yeterli olacaktır. Mutfak tezgahları üzerindeki silikonlu yerler siyaha dönüştüyse pamuğa domestos döküp lekeli yerde sbaha kadar bekletin.

Ertesi gün sadece durulamanız yeterli olacaktır. Çıkmayan etiketlerden kurtulmak için fön makinesini etiket üzerine tutup ısı ile kendiliğinden gevşemesini sağlayın. Bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Toz alacağınız zaman toz bezine biraz dökün. Bu şekilde hem daha parlak bir görünümü olacak hem de daha uzun süre tozsuz kalacaktır. Beyaz sirke ve elma sirkesini temizlikte her alanda kullanabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ