Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

İşte vazelinin faydaları ve kullanım alanları

Hemoroid, birçok kişinin ciddi bir sorunudur. Bu rahatsızlık için vazelin ile birlikte bir krem hazırlayabilirsiniz. Gereken benmari ile eritilen 20 gram vazelin içine 2 kaşık arpa unu, 1 kaşık bal ve bir yumurta beyazını ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında cam kavanozda sakladığınız bu karışımı ağrının olduğu yere sürünüz.
Deride oluşan iltihaplar için vazelinin faydasını yukarıda anlatmıştık. Vazelin ve badem yağı karışımı ile iltihaplı bölgeye günde iki kez sürmenizin faydasını göreceksiniz.
Vazelin ile karaağaç kabuğu karışımı, romatizma ağrılarınıza iyi gelecektir. Vazelini yine eritip içine çekilmiş olan karaağaç kabuğunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışımın katılaşması için bekledikten sonra ağrıyan bölgeye günde iki kez masaj yaparak sürüyoruz. Analjezik (ağrı giderici) özelliği olan karaağaç kabuğu ve vazelin birleşimini faydasını göreceksiniz.
VAZELİNİN ZARARLARI
Her şeyde olduğu gibi vazelinin de bazı zararları olabilir. Başlıca çok miktarda vazelin kullanmanın yan etkileri görülür. Mesela yüzümüze çok fazla sürmemiz halinde gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce oluşumuna neden oluruz. Aynı zamanda kırışıklıklar için kullandığımız vazelin, fazla kullanımı sonucunda cildin erken yaşlanmasına neden olur. Yağlı bir cildiniz var ise vazelini yüze sürmemeniz gerekiyor. Ağız içinde vazelin kullanmamak gerekir. Makyaj çıkartmak için zaten yağlı olan bir ürünü kullanmak pek mantıklı değildir. Vazelin kullanımı sırasında göze kaçarsa tahrişe neden olabilir. Dikkatli ve dozunda kullanıldığı sürece vazelinin bir zararı yoktur.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ