Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Genelde teşhis edildiğinde geç kalınmış olan yumurtalık kanseri için belirtilerin bilinmesi son derece önemlidir. Hastalığın ilk aşamasında genelde bir belirti görülmez. Ancak kanser ilerledikçe fark edilecek seviyede belirtiler ortaya çıkmaktadır. Yumurtalık kanserinin ortaya çıkardığı belirtiler şunlardır: İştahsızlık Kilo kaybı Şişkinlik hissi Kabızlık Kasıklarda ağrı Sık sık idrara çıkma Mide bulantısı Vajinal kanama Karında ele kitle gelmesi Uzun süren gaz, hazımsızlık ve bulantı Yukarıda sıralanan belirtilerden birkaçını yaşamanız durumunda mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Her kadın kanser riski ile karşı karşıyadır. Hastalığın tedavisi için erken teşhis çok önemlidir. Yumurtalık kanserinin gelende teşhisi için geç kalınmış oluyor. Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için farklı belirtiler yaşandığı anda doktora gitmekte fayda vardır.

Yumurtalık Kanseri Nasıl Teşhis Edilir? Hastalığın erken tanısı çok önemlidir. Bunun için kadınların düzenli olarak jinekolojik muayene yaptırması önerilir. Jinekolojik muayene sırasında ele kitle gelmesi ya da ultrason tetkiki esnasında yumurtalıklarda kitle görülmesi ile hastalık teşhis edilir. Yumurtalıklarda görülen her kist kansere neden olmaz. Genelde üreme çağındaki her kadında kist görülmesi doğaldır. Bu kistler çoğu zaman basit ve zararsız olmaktadır. Yapılan kan testi ile kistlerin kanser riski taşıyıp taşımadığı belirlenir. Doktor tarafından pelvis muayene yapılır. Genital organın dış kısmı incelendikten sonra rahim ile yumurtalıklar incelenir. Görüntüleme testleri, kan testleri ve karından sıvı almak gibi işlemlerle yumurtalık kanseri varlığı kesinleştirilir. Hastalığın farklı evreleri olduğu için hangi evre olduğu belirlenir ve uygun tedaviye geçilir.

Yumurtalık Kanseri Tedavisi Tedavi edilmesi zorunlu hastalıkların başında yumurtalık kanseri geliyor. Yumurtalık kanseri tedavisi için erken teşhis çok önemlidir. Tedavi genelde cerrahi olmaktadır. Çünkü yumurtalık kanserinin teşhisi zordur ve hastalık teşhis edildiğinde genelde geç kalınmış olmaktadır. Bu durumda yumurtalıklar ile beraber tüm dokular alınır ve kemoterapi tedavisine başlanır. Yumurtalık kanserinin bütün evrelerinde cerrahi müdahale uygulanır. Kansere neden olan tümörün bu yolla vücuttan çıkarılması sağlanır. Ancak bu işlem kişiye zarar verecek riskler taşıyorsa, önce kemoterapi ve ilaç tedavisi ile kitlenin küçülmesi sağlanır. İşlem sonrasında kanserin vücuda yayılması engellenirse kemoterapiye son verilir.

Yumurtalık Kanseri Tedavisinde Ekili Olan Önlemler Yaşın ilerlemesine bağlı olarak görülme sıklığı artan yumurtalık kanseri, ölümle sonuçlanabilen ciddi kanser türlerinden biridir. Bu nedenle tedavi edilmesi ve erken önlem alınması gerekmektedir. Yumurtalık kanseri riskini azaltan çok önemli öneriler şunlardır: Ailede geçmişte kanser olup olmadığı bilinmelidir. Kilo vermek için sağlıklı diyet yapılmalıdır. Yağlı ve işlenmiş besinlerden uzak durulmalıdır. Keten tohumu, yeşil çay ve domates suyu tüketilmelidir. Düzenli egzersiz yapılmalıdır. Mutlaka düzenli olarak jinekolojik muayene yapılmalıdır. Genetik testlerle risk araştırılmalıdır. Bebek doğurmak ve emzirmek riski azalttığı bilinmelidir.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ