Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

Civelek Turşusu Yapımı

Civelek Turşusu Yapımı

Malzemelerini kolayca temin edebileceğiniz aynı zamanda kolayca yapabileceğiniz hem gözünüze hemde damağınıza hitap edecek oldukça lezzetli görünen turşudan sizlerde kış aylarında yemek için bu güzel turşudan yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim Civelek Turşusu için hangi malzemeler gerekiyor hep birlikte bakalım.

Gerekli malzemeler : 1 Kg kornişon salatalık 1 Avuç dolusu yeşil kıl biber tatlı /acıda kullanabilirsiniz 12 Adet fasulye
3 Adet iri kapya biber 3 Adet iri havuç 1 Adet iri baş sarmısak 2,5 Yemek kaşığı kaya tuzu 3 Yemek kaşığı toz şeker 1 Tatlı kaşığı limon tuzu 2 Su bardağı sirke / üzüm sirkesi 2 Lt,lik kavanoz

Turşunun yapılışı :

Malzemeleri yakayıp temizledikten sonra, İlk başta salatalıkların uçlarını kesip sonra salatalıkları istediğiniz kalınlıkta kesiyoruz, Aynı şekilde diğer malzemeleride doğradıktan sonra iri bir kapda ( leğen olabilir ) güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra karıştırdığımız malzemelerin içine 2 su bardağı üzüm sirkesi, 2 yemek kaşığı kaya tuzunuda ilave edip tekrar karıştırıyoruz, ve üzerini örtüp yarım saatte bir ( 3 defa ) karıştırıyoruz. 3. Karışımda 3 yemek kaşığı toz şekerle 1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave ediyoruz, tekrar güzelce karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 1 gün boyunca dinlenmeye bırakıyoruz, 1 gün boyunca dinlendikten sonra güzelce karıştırıp 2 lt,lik kavanoza dolduruyoruz.

Turşunun tarifini bizlerle paylaşan Sümeyye Sultan mutfağı kanalına teşekkür ediyor ve ellerine sağlık diyorum.Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

Turşunun yapılış videosu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ