Haberi, Makalesi,Konuları, Güncel Haber, Güncel Blog

Uzmanlar, kilosuyla başı dertte olanların her gün bir aspirin almasının yararlı olabileceğini keşfetti

Uzmanlar, kilosuyla başı dertte olanların her gün bir aspirin almasının yararlı olabileceğini keşfetti

Meğer Öyle Bir E-tkisi Varmış Ki! Uzmanlar, kilosuyla başı d-ertte olanların her gün bir aspirin almasının y-ararlı olabileceğini keşfetti. Bu popüler ve pahalı da olmayan ilacın, kilolu insanlarda kolon k-anseri r-iskini büyük ölçüde azalttığı belirlendi. Araştırmaya katılan kişiler,

Lynch s-endromu adı verilen ve k-anser olma r-iskini artıran genetik bir h-astalığa sahip kişilerden oluştu. Araştırmaya katılan kişilerin ilacı düzenli olarak kullandıktan s-onra, kolon k-anseri olma r-isklerinin normal kilolu insanlarla aynı seviyeye geldiği gözlemlendi.

Araştırmayı yürüten bilim insanları, gün geçtikçe daha çok insanın fazla kilolarla uğraştığını ve fazla kiloların insanları daha çok k-anser tehlikesine soktuğunu dile getirdi.

Uzmanlar bu kanser türlerinin bağırsak k-anseri başta olmak üzere akciğer, göğüs ve prostat k-anserleri de dahil olmak üzere birçok k-anserin adeta obeziteyle beslendiğini de eklediler.

Araştırmaya katılan bilim insanlarından biri olan Dr. Burn, insanların önceliklerinin en başta fazla kilo almamak olması gerektiğini belirtirken, eğer fazla kilo alıp veremeyenler varsa, her gün aspirin almayı düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Dr. Burn, riskin özellikle 50 yaş ve üstü kişilerde daha yüksek olduğunu söylerken, bu yaş grubundaki kişilerin önce mutlaka bir d-oktora danışarak aspirin kullanımına başlamalarının y-ararlarına olabileceğini de ekliyor.

Özellikle aile geçmişinde k-anser olanların aspirin kullanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bir d-oktora danışmadan da ilaca başlanılmamalı diye u-yardılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ